Tez nie mam gofrownicy, a ostatnio wszędzie gofry. Tak czy inaczej -podałabyś na nie przepis ? JA uwielbiam chyba wszystko co owsiane - od owsianki do ciastek, poprzez chleb, bułki, placki i inne takie.
faktycznie moda na gofry zapanowała :) korzystałam z tego przepisu - http://makaronirodzynka.blogspot.com/2012/01/gofry-bananowe-owsiany-zawrot-gowy.html/ tylko że mleko sojowe zastąpiłam krowim, syrop klonowy miodem, a dodatek orzechów pominęłam.
oj nie wiem, ja bym chyba nie zaryzykowała, ewentualnie ciasto gofrowe chyba możnaby było usmażyc w formie placków na patelni, ale wiadomo, to nie to samo...
Jesteś kolejną osobą, która niemiłosiernie kusi mnie domowymi goframi! ;P a ja nie kupiłam jeszcze gofrownicy!
OdpowiedzUsuńprzepraszam ;p
Usuńja mam taką stuletnią, zmuszenie jej do pracy było sporym wysiłkiem xD
Jak dla mnie, śniadanie IDEALNE ! Jest tu wszystko co kocham i razem, i z osobna ;D
OdpowiedzUsuńTez nie mam gofrownicy, a ostatnio wszędzie gofry. Tak czy inaczej -podałabyś na nie przepis ? JA uwielbiam chyba wszystko co owsiane - od owsianki do ciastek, poprzez chleb, bułki, placki i inne takie.
OdpowiedzUsuńfaktycznie moda na gofry zapanowała :)
Usuńkorzystałam z tego przepisu - http://makaronirodzynka.blogspot.com/2012/01/gofry-bananowe-owsiany-zawrot-gowy.html/ tylko że mleko sojowe zastąpiłam krowim, syrop klonowy miodem, a dodatek orzechów pominęłam.
ja myślę o zrobieniu "gofrów" w sandwicheru:D ciekawe czy wyjdzie??
OdpowiedzUsuńoj nie wiem, ja bym chyba nie zaryzykowała, ewentualnie ciasto gofrowe chyba możnaby było usmażyc w formie placków na patelni, ale wiadomo, to nie to samo...
Usuńw takim razie postaram się pożyczyć od kogoś gofrownicę...tak będzie najrozsądniej:)
OdpowiedzUsuńoo i tu gofry! u mnie tak samo :) wyglądają przepysznie, mniam :D
OdpowiedzUsuń